Till senaste kommentaren

Vad ska jag plantera i mina blomlådor?

Hej. Vad ska jag sätta för växter i mina blomlådor i sommar. Det ganska blåsigt o solen går upp i öster, sol halva dagen.

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Om det handlar om någon eller några balkonglådor så tycker jag att i ett blåsigt och utsatt läge med sol som i ett österläge, tycker jag att det är en bra bas med pelargoner. Det finns otroligt många att välja på, de blommar i stort sett oavbrutet sommaren igenom och långt in på hösten. Dessutom är de tåliga för vinden och inte så känsliga för torka.
  Alternativt kan du satsa på trädgårdsstjärnöga som bas. Den är också torktålig och blommar länge, men inte riktigt med samma frenesi som pelargonerna.

  Jag hade också satsat på att ha någon lägre bladväxt i grönt, lime eller grått som är lite fluffigt i kanterna av lådan men som också kan hänga ner lite för att skapa mer liv. Några förslag är månadssmultron, murgröna, penningblad, snötöreln Diamond Frost.

  Läs gärna den här ​artikeln​​​ som handlar om hur du kan tänka i termer av inredning, fleråriga växter och så vidare för att göra en miljö större än några balkonglådor, hoppas den kan inspirera lite också.

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.