Till senaste kommentaren

Vad har hänt med vårt citronträd?

Hej! Ett citronträd som var visset förra säsongen, troligtvis av torka, återhämtade sig bra i vintras efter att vi klippte ner alla grenar till enbart stammen. Trädet fick komma ut för ett par veckor sedan & även lite vattnad citrusnäring. Detta för jag hoppades att de skulle göra nytta och ge oss ett stort fint citronträd till sommaren. Dock känns det som det går på andra hållet… Bladen har fått ljusa & bruna fläckar och jag har ingen aning om vad det kan bero på.
Är det vädret, för mycket eller lite vatten eller näring, eller kan det vara något djur? Och rekommenderar ni att klippa ner även stammen, då de nya stjälkarna kommer enbart nedtill på stammen?
Mvh Felicia
Felicia

Kommentarer

 • Hej Felicia,
  tack för din fråga!

  Det ser ut som att citronträdet blivit solbränt och torkat, antagligen blev det en för stor omställning att få komma ut. När man flyttar växter från inomhus till utomhus är det viktigt att vänja dem långsamt så att det inte blir en chock. Solen är stark ute och det har även varit riktigt kalla nätter senaste veckorna. Du kan klippa in grenarna och avvakta och se om det kan återhämta sig. Se till att ha dräneringshål i botten av krukan så att överflödigt vatten kan rinna ut.
  Läs gärna vår artikel Citrusträd - skötselråd och tips

  Lycka till med citronträdet!
  Sophie Stefansdotter Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.