Till senaste kommentaren

Varför har min svartöga fått gula blad?

Jag har en rosa svartöga som har fått gula blad. Den står i ett varmt orangeri. Den har vuxit sig stort, men de understa bladen har blivit gula. Har jag vattnat den för mycket? Jorden känns dock ganska torrt och den ska vad jag förstår inte torka ut.Jag hoppas ni kan hjälpa mig med denna fråga.

Med vänlig hälsning

Marjolijn
marjolijn

Kommentarer

 • Hej Marjolijn!

  Din planta är ju ett riktigt praktexemplar - jättefin! Att något eller några enstaka blad nu mot slutet av säsongen börjar bli gula nedtill är helt naturligt. Det enda du bör tänka på är att fortsätta vattna med flytande växtnäring någon gång varje vecka, även nu på sensommaren/hösten. Putsa bort eventuella gula blad. Annars är det bara att fortsätta ta hand om den lika fint som du redan har gjort.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej,
  Tack för ditt svar. Nu börjar det bli fler gula blad, men jag ska följa ditt råd och ge den flytande växtnäring. Jag har inte gjort det hittills.

  Marjolijn
  marjolijn
 • Jättebra, för då har du antagligen förklaringen där. För att våra sommarblommor ska orka fortsätta och utvecklas väl och blomma på sensommaren så måste man kontinuerligt fylla på med ny växtnäring.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej,
  OK tack! Då gör jag så.
  Stort tack för ditt svar!
  Med vänlig hälsning,
  Marjolijn
  marjolijn
 • Hej,

  OK Tack, då gör jag så.
  Stort tack för din hjälp!

  Med vänlig hälsning,
  Marjolijn Wendling
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.