Misslyckad salladsodling

Jag får inte sallad att gro i pallkragar. Sådde i april, då blev det för kallt, ingen kom upp. Sedan ny sådd 11 maj men ännu syns inget.  Vattnar varje kväll, men det har sett torrt ut på kvällen när jag kommit hem efter den senaste varma veckan. Jorden är från förra året (grönsaksjord), gödslade med hönsgödsel innan, doserade enligt anvisning, men kanske tog i lite. Pallkragarna står på en yta där det växer jättemycket kirskål. Kommer upp vad som ser ut som ogräs, osäker på vad det är, försöker hålla undan. Det jag har sått är mixsallad i såband och romansallad.
Vad kan det vara för fel? Har följt såanvisningen, med sådjup och avstånd. Fel temperatur? För mycket gödsel? Kirskålens fel? För sent försöka med ny sallad nu när det blir sommar och varmt? Tacksam för tips på lättodlat alternativ att ha i pallkrage.
anneli

Kommentarer

  • Hej Anneli!

    Svårt att säga vad som gått på tok med din sådd av sallad, men den brukar gro bra trots sval temperatur. Däremot gror inte fröna om temperaturen går upp mot 20 grader. Kirskålen spelar ingen roll så länge den inte invaderar odlingsbädden. Möjligen kan gödslet ha påverkat om du var alltför generös och inte myllade ner det ordentligt innan sådd. Det är också viktigt att inte använda gamla fröer, salladsfröer minskar nämligen snabbt i grobarhet. Lätt att odla är annars morötter, rödbetor, dill, persilja, sockerärtor, mangold mm. Hoppas du hittar något du tycker om och lyckas med!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.