Till senaste kommentaren

Varför tappar olivträd sina blad?

Varför tappar olivträd sina blad?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det är normalt att olivträdet tappar en del av sina blad eftersom det är ett städsegrönt träd och måste byta ut de äldsta bladen med jämna mellanrum. Om ett olivträd tappar ovanligt många blad kan det bero på brist på näring. Se till att regelbundet vattna ditt olivträd med växtnäring för medelhavsväxter.
  Att olivträden tappar mycket blad på vintern beror oftast på ljusbrist. Försök placera ditt träd så ljust som möjligt och komplettera gärna med extra växtbelysning.
  Det är även möjligt att olivträdet tappar sina blad på grund av vattenbrist. Men så länge nya grenar växer fram och stammen är grön under sin bark så är trädet vid liv och kan återställas.
  Blomsterlandet
 • Vi har haft 2 st olivträd inomhus under vintern, när kan vi ta ut dom på uteplatsen?
  Jane
 • Hej Jane!
  Även om träden klarar lättare frost så skulle jag lugna mig lite med att ställa ut träden. Framåt maj så brukar det fungera bra, men tänk på att stegvis vänja plantorna vid utetemperaturen, särskilt om de stått varmt inomhus.  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Mitt ena olivträd tappade alla blad under vintern. Det har förvarats svalt, ca 12 grader, framför ett fönster och vattnats regelbundet. Nu har det flyttat ut i ett inglasat uterum. Strax innan utfllytten grönskade det med många nya blad. Men bladen slokar. Trots ljus, vatten och medelhavsnäring. Vad göra?????
  Inger
 • Hej Inger,
  När bladen slokar kan det beror på för mycket vatten eller allt för kall luft. Håll upp med vattningen tills jorden helt torkat ut och var noga med att trädet inte utsetts för frost. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej mitt olivträd har massor av vita prickar som sitter fast (löss?) på bladen och stammen. Vad är det och hur får jag bort?
  Björnsdotter Marianne
 • Hej! Lägg gärna till en bild. Det är mycket möjligt att det är ullöss eller sköldlöss. Det är dessvärre svårbehandlat och det behövs upprepade behandlingar med medel. Man får även gärna skrapa/peta bort dem. Det brukar hjälpa att trädet får stå ute, då trivs ohyran sämre.
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Tack för svar! Tror sköldlöss som du sa. Har ställt ut trädet och håller tummarna att de försvinner. 

  Björnsdotter Marianne
 • Hej igen Marianne!
  Ja, det ser mycket riktigt ut att vara sköldlöss. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svar! Tror sköldlöss som du sa. Har ställt ut trädet och håller tummarna att de försvinner. 

  Björnsdotter Marianne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.