Till senaste kommentaren

Gula blad längst ner på tomatplantan?

Hej mina tomatplantor har fått fula blad längst ner bara. Först så var det mycket vita torra prickar på dem å på vissa ställen hål, jag tog bort de bladen. Men nu har löven blivit mer gula och de är bladen längst ner. Jag kan inte se någon ohyra, sen vet jag att jag har för små krukor då det är för kallt för att flytta ut dem.
Vissa plantor ser värre ut än andra.

Vad kan de beror på och vad ska jag göra? Dem har börjat blomma i grenarna högst upp.😊

Kommentarer

 • Hej!

  De gula bladen är ett tecken på näringsbrist. För små krukor och att plantorna börjat blomma gör att de kräver mycket näring. Börja tillsätta näring om du inte redan gör det eller plantera om i större krukor i väntan på utplantering. Det är bättre att ge svagare näringslösning ofta än starkare mer sällan, det kan skada växten.

  Lycka till!


  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej tack för svar jag har planterat om tomaterna och en planta har redan fått 4 små tomater och fått tjockare samt lite mörkade blad. Däremot så hade jag läst att brunnen hästgödsel kunde läggas i botten å användas som jord, så då la jag typ 3-5 cm i botten. Men nu tror jag att de kan blivit övergödda då bladen rullar ihop sig och några kvistar vänder sig.
  Borde jag plantera om dem igen? Kanske var hästgödslet inte helt brunnen (har lite dålig koll, jag tror det var brunnen iallafall)

  Sen undrar jag om fläckarna är pga de är solbrända? Ska jag ta bort bladen?

  Ursäkta för många bilder, men så tacksamt för en odlingsnybörjare för hjälpen 😄🙌

  brrusida
 • Behöver jag lägga till extra gödning i den speciella tomatjorden jag har köpt på Blomsterlandet?
  margaret
 • Hej Margaret,
  Du behöver inte lägga till extra gödning nu i början men om ca 1 månad är det dags att gödsla plantorna igen. Lycka till.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.