Till senaste kommentaren

Vilka växter trivs på varm inglasad balkong?

Vilka växter trivs bra i en inglasad balkong där det lätt blir varmt?
Blomsterlandet

Kommentarer

 • Det är vanligt att inglasade balkonger kan nå höga temperaturer om solen ligger på. Som tur är finns det många växter som gillar värme! Utgå ifrån växter som naturligt växer i varma klimat, exempelvis medelhavsväxter som oliv- och citrusträd. Även många av våra vanliga krukväxter härstammar från sådana klimat och trivs i värme, exempelvis pelargoner. Tänk dock på att vissa växter inte tål direkt solljus även om de gillar värme.
  Kryddor, tomater, chili och paprika är alla alternativ som gillar värme. Välj stora krukor - minst 10 liter till paprika och chili och det dubbla till tomaterna. Penséer och lökväxter kan planteras och ge blomning tidigt på våren.
  Det är en god idé att lämna ett fönster öppet om man åker iväg under en längre period. Växterna klarar oftast några kalla nätter bättre än många stekheta dagar.
  Blomsterlandet
 • Du nämnde bara pelargoner? förutom cirtrus tomat.Kan du nämna några fler växter ? för Humlor och Bin
  Michael W
 • Hej igen,
  De flesta sommarblommor som blommar i blålila lockar pollinatörer som tex snäcklint, sibirisk hjärtstilla, daggsalvia och heliotrop. Men även klockranka, krasse, sommarljus och blomstertobak. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Harni öppet på påskafton?
  britt olausson
 • Hej Britt,
  Blomsterlandets butiker håller öppet på påskafton. Ha en fin dag!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej, jag skulle vilja köpa en heliotrop för att plantera i min balkonglåda. Vi inte så själv då jag enbart ska ha en st.
  Går det att köra en av er?
  MY
 • Hej,
  Det går utmärkt att köpa heliotrop från Blomsterlandet. Kontakta din närmaste Blomsterlandetbutik för att se om den kommit in i butik eller om det dröjer till mitten av maj. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Har en Nerium växt i soligt fönster, har planterat om den och gett "närings-pinne" för ca. 2 veckor sedan .Bladen har börjat gulna/falla av.
  Vattnat den 1 gång i veckan under det gångna året, då den varit grön och fin, dock har den ALDRIG BLOMMAT!
  Vad kan detta bero på?
  Gärd Hallberg
 • Hej!
  Nerium vill gärna ha en svalare övervintring och sedan stå ute soligt under sommaren. Om den stått inne jämt så är det troligen därför den inte vill blomma. Har du möjlighet att sätta ut den när det är frostfritt ute? Lycka till!
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej! Jag köpte en röd hortensia tidigt i våras som jag har haft på min inglasade balkong. Nu har den blommat över. Kan jag bara låta den vara som den är eller ska jag plantera den i en större kruka och ställa den på min balkong som inte är inglasad? Ska man ta bort dem vissna blommorna? Helt enkelt vad gör jag för att få glädje av den nästa år med?:)
  Hälsningar Pernilla
  Pernilla Hult
 • Hej Pernilla,
  Jag tycker att du kan plantera om den i en större kruka med mer jordvolym som ger bättre plats åt rotsystemet liksom att du beskär bort de blommor som blommat över. Placera den på balkonge och innan vintern bör du isolera krukan från kyla med tex bubbelplast. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Har en sherrytomatplanta som har ganska många små gröna tomater . Min fråga är om jag kan använda Benmjöl som gödsel? Har använt Biobact tills nu
  Ann-Christine Paredes
 • Hej,
  Du kan använda benmjöl men eftersom det är en långtidsverkande gödning kommer det förmodligen inte komma dessa gröna tomater till godo. Bättre att fortsätta med Biobact och till nästa år blanda ner benmjöl i jorden vid plantering. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.