Till senaste kommentaren

Vilka växter trivs på varm inglasad balkong?

Vilka växter trivs bra i en inglasad balkong där det lätt blir varmt?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det är vanligt att inglasade balkonger kan nå höga temperaturer om solen ligger på. Som tur är finns det många växter som gillar värme! Utgå ifrån växter som naturligt växer i varma klimat, exempelvis medelhavsväxter som oliv- och citrusträd. Även många av våra vanliga krukväxter härstammar från sådana klimat och trivs i värme, exempelvis pelargoner. Tänk dock på att vissa växter inte tål direkt solljus även om de gillar värme.
  Kryddor, tomater, chili och paprika är alla alternativ som gillar värme. Välj stora krukor - minst 10 liter till paprika och chili och det dubbla till tomaterna. Penséer och lökväxter kan planteras och ge blomning tidigt på våren.
  Det är en god idé att lämna ett fönster öppet om man åker iväg under en längre period. Växterna klarar oftast några kalla nätter bättre än många stekheta dagar.
  Blomsterlandet
 • Du nämnde bara pelargoner? förutom cirtrus tomat.Kan du nämna några fler växter ? för Humlor och Bin
  Michael W
 • Hej igen,
  De flesta sommarblommor som blommar i blålila lockar pollinatörer som tex snäcklint, sibirisk hjärtstilla, daggsalvia och heliotrop. Men även klockranka, krasse, sommarljus och blomstertobak. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.