Amaryllisen slår inte ut

Jag köpte två amaryllisar på Blomsterlandet ett par veckor innan jul. En lite mindre för 39 kr och en större "lyxamaryllis" för 99 kr. På den mindre amaryllisen har det kommit en knopp där lite rött tittar ut men sedan stannade det hela av. På den större har det kommit två stänglar med knoppar, men bara ett par av blommorna har slagit ut, de andra knopparna har torkat ihop och vissnat. Jag köpte även hyacinter. De slog inte heller ut ordentligt, utan blev bruna och stannade på halva vägen, dvs bara halva blomman kom upp ovanför bladen. Det var inte den billigaste sorten.  
Jag har skött blommorna precis som jag brukar och har inte utsatt dem för kyla eller liknande efter att jag köpte dem. Har inte varit med om detta tidigare.
Har blommorna utsatts för kyla innan jag köpte dem och skadats av det?

Kommentarer

  • Hej,
    Det var tråkigt att höra de inte slagit ut. När lökväxter som amaryllisar och hyacinter avstannar i både tillväxt och blomning hänger det oftast ihop med för lite vatten. Vatten och en liten skvätt näring kan vara vad de behöver för att orka gå i blom. Dock är det viktigt att inte vattna på löken utan bara i jorden och dess rotsystem. Du kan även placera dem på en varmare plats, värmegolv kanske?

    Lycka till!
    /Linda, Blomsterlandets växtexpert
    Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.