Till senaste kommentaren

Angrepp på tomat och aubergine i växthuset,

Vad har jag fått in för skadegörare i växthuset, g
år det att rädda årets plantor?

Britt-Marie

Kommentarer

 • Hej Britt-Marie,
  Det ser ut som att du fått besök av trips. Trips gynnas av värme och torr luft. Du bör därför duscha plantorna med vatten samt behandla med såpalösning. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Några av växterna i växthuset skulle jag vilja övervintra inne. Både physalis och pepino övervintrade jag svalt inne men fick rejäla angrepp av löss. Det kan vara just på pepinon det först blev angrepp av trips. Kan det ha bidragit till att tripsen fått fotfäste  på andra plantor och vad bör jag tänka på om jag vill övervintra plantor som har angrepp. Eller ska jag inte övervintra dem?
  Britt-Marie
 • Hej igen Britt- Marie,
  Växter får ofta besök av skadegörare om de befinner sig i obalans. Det kan vara att de någon gång utsatts för torka eller på annat sätt stressats. Växterna blir då försvagade varpå de blir "lätta byten" för skadedjur. Om du ska övervintra dina växter bör du först ha sett till så att dessa är friska annars kommer du fortsatt få problem med ohyra. Att vinterförvara frostfritt i växthuset är en god idé eftersom de dels får det svalt men samtidigt ljust. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.