Anlägga rabatt i november, går det?

Hej!
Jag har nu i sent oktober flyttat till en nyproduktion och vill egentligen anlägga en rabatt nu i November. Är det för sent på säsongen? Vill gärna få ner mina pioner också, men är det lämpligare att jag sätter de i kruka över vintern i mitt isolerade förråd för att plantera ut i vår?
Rabatten är tänkt att ha morgonsol och halvskuggigt, lämpar det sig för pioner? Har ni även tips på andra blommor som kan bli fina runt mina pioner? Jag tänker mig lite rosenstav men sedan även framåt våren att plantera en hortensia.
Befinner mig i odlingszon 2, har ganska lerig mark som fortfarande håller på och sätter sig iomed nytt område.

Johanne

Kommentarer

  • Hej!

    Förutsatt att det går att få tag på plantor (vilket jag misstänker kan blir lite svårt) så går det antagligen bra att plantera fortfarande i din växtzon. Det idealiska är dock att perennerna får någon månad på sig för rotningen innan vintern kommer, så det hade såklart varit ännu bättre att göra tidigare. Om du har uppgrävda plantor av pioner med dig till nya boendet är det bara att gräva ner dem så snart som möjligt. Det ger en bättre övervintring än i kruka. Pioner och hortensia trivs bra i halvskuggiga lägen, men rosenstaven behöver nog egentligen lite mera sol för att bli riktigt fin.

    Lycka till!

    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.