Till senaste kommentaren

Vad gör man åt äppelträd med bladlöss?

Har ett litet äppelträd som blivit överöst med bladlöss. Nästan vartenda blad är ihopkrullat. Betyder detta att det inte kommer att bli några äpplen? Vad kan det bero på och finns det något jag kan göra åt det?
Blomsterlandet

Kommentarer

 • Bladlöss finns alltid ute i vår miljö och kommer mer eller mindre slumpvis på olika platser och vid olika tillfällen när förhållandena är de rätta. Risken finns att trädet inte orkar bära fram lika mycket frukt som vanligt i år. Försök spola bort så mycket löss som möjligt med vattenslangen.

  Håll till en annan gång ögonen öppna så att du hinner angripa problemet innan lössen spritt sig i hela trädet. Då kanske det räcker med att nypa bort det blad lössen sitter på.
  Blomsterlandet
 • Köpte ett äppelträd 2018 och 2019 gick jag ingen blomning men bladlöss. I år är 75% av alla blad angripna. Hjälper inte att spola med vatten, finns andra alternativ eller måste jag ta bort trädet?
  A Kvick
 • Hej,
  Dessvärre finns inget annat medel för att bli av med bladlöss. Du kan däremot minimera angrepp genom att låta bli att beskära trädet under 1-2 år för att förhindra en allt för stark nytillväxt liksom undvika kvävegödsling av samma anledning. Löss tycker nämligen extra bra om de örtartade skotten. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.