Aprikosträd

Hej, har haft mitt träd i 3 år till hösten, varit mycket fina gröna blad varje år, men iår blev det inget. Knoppar fanns det gott om men när de skulle slå ut hände något och de skrumpnade liksom ihop och förblev bruna stumpar. Sett lite spinn och försökt spraya med såpavatten och vattenslang men till synes utan resultat. Står ute året om i kruka, 90L.
Vad är det och hur fixar jag det? 🙁 tack på förhand. Mvh Sofie
Sofie

Kommentarer

 • Hej Sofie, tack för ditt inlägg!

  Den gångna vintern har varit tuff mot många växter även i zon 1 och vi har sett många exempel på det här under våren och oftast i kombination med en kall april. När växterna väl kom i gång, bladknoppar började svälla och började slå ut så kom en lång och kall april vilket gjorde att många nyutslagna blad brändes av kylan.

  Det behöver inte innebära att plantan inte klarar sig. Försök att rispa försiktigt i barken och se om det är lite grönt och ljust innanför jämfört med längst ut på någon kvist som är uppenbart risig. Då finns nämligen hopp och det kan räcka att klippa lite i trädet för att det ska bryta med nya skott. Med det sagt så är vi redan inne i juni så jag vågar inte lägga ribban av förhoppningar alltför högt, men ge aprikosen en chans åtminstone.

  Med vänliga hälsningar
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
 • Tack för svar.
  Jag har klippt bort allt som såg risigt ut. Men menar du att trädet i sin helhet kan ha dött eller att det bara inte blir några blad i år?
  Mvh Sofie
  sofie
 • Hej igen Sofie,
  Min Expertkollega Jacob menar att du kan avvakta ett par veckor för att se om trädet bryter nya skott och blad, om den möjligtvis är sen. Har det inte kommit några nya blad inom en månad är förmodligen trädet dött. Jag håller tummarna!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.