Är detta spinn?Hej! Jag har en orkidé hemma med detta runt rötterna. Det har varit så en längre tid och då jag var osäker på om det var spinn så hörde jag av mig hit och fick höra att det inte var det. Jag tog bort det så fort jag såg det och det spred sig inte, trots att det stod i annat fönster. Men om ett inte är spinn, vad är det då? Det är klibbigt och försvinner aldrig, och jag misstänker att det nu har spridit sig till min skelettsköld. Varken den (som inte får nya blad och är väldigt matt) eller orkidén mår bra alls nu.

Har också en bifråga, hur ska man förvara sticklingar man fått utifrån på bästa sätt? Har dem i karantän nu men undrar hur man vet när man kan ställa dem med resten av blommorna, eller om man ska behandla dem på något sätt innan det?

Tack för svar!
Ebba
Ebba Lindholm

Kommentarer

  • Hej Ebba!

    Tack för dina frågor! Precis som Frida här svarade dig förra gången så är det spindlar som väver sina nät på och runt dina växter. Spindlar är inga skadedjur, utan kan däremot hjälpa till med bekämpning av annan ohyra, som de kan fånga i sina när. Så spindelväven har inget att göra med att växterna eventuellt inte mår bra.

    Vad gäller sticklingar så planterar du ned dessa så snart som möjligt i ny så- och kaktusjord. Om du sedan vill välja att ha dessa isolerade en tid innan du introducerar dessa med de övriga växterna så kan det vara en bra idé. Det går inte att säga någon exakt tidsgräns, utan det ska vara så pass länge att du hunnit observera växterna ordentligt och känner dig säker på att de är friska och fria från ohyra och sjukdomar. Några veckor kan kanske vara lagom.

    Lycka till och trevlig helg!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.