Är mitt citronträd dött?

Under stormen för nån månad sedan blåste dörren till mitt växthus in och lades på ett sätt så den blockerade mig från att komma in och rädda min övervintrande citron. Tyvärr var det både kraftiga minusgrader och snö under den veckan.

När jag väl lyckades få undan den inblåsta dörren, reparera den och försöka rädda trädet så var alla blad bruna.

Sedan dess har trädet mått sämre och sämre och nu i dagarna bestämde jag mig för att undersöka hur trädet mådde. Det visade sig att allting utanför stammenvar snustorrt och skört, förutom en gren som var omväxlande grön o spänstig och mjuk och mosig.

Det blev att jag behövde klippa ner trädet hela vägen till stammen för att hitta någon form av spår av liv. Det enda som finns eller går att se är en extremt tunn ring av grönt runt det vita och torra kärn- och ytter-träet.

Se bifogade bilder för snittytan (barkskadan är på grund av att sågen inte gick igenom ordentligt på slutet och grenen bröts istället). Finns det någon form av hopp? Och hur går jag tillväga isåfall?

Kommentarer

  • Hej!

    Jag ser inga tecken på liv i grenarna, så det finns tyvärr inget hopp för ditt citrusträd. Det kommer inte att gå att rädda. Kylan blev nog för mycket och för långvarig. Vilken tråkig olycka!
    Johan Jancke Trädgårdsmästare
  • Det var synd att höra, men jag är inte förvånad, det var helt uttorkat som sagt. Jag hoppades att ringen med klorofyll va ett litet tecken på hopp, men ja, det var en absurd och tråkig olycka tyvärr.

    Jag får helt enkelt skaffa mig ett nytt och hoppas på mer tur
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.