Har jag fått "blomflugor"?

Jag har för tillfället en liten invasion av små, små flugor hemma.
Brukar ha en liten gul skål med vatten stå i fönstret, med en droppe diskmedel i. Det händer att små flugor drunknar i den då och då, så det har viss effekt.

Nu testade jag att ha i några droppar ättika, då det är knepet nr 1 i alla tips på nätet. Men efter detta vill inga flugor ner i vattnet. Varför gillar inte mina flugor ättikan, när så många andra säger att "blomflugorna" är som tokiga i det? Osäker vad för sorts flugor jag har, men det är de klassiska små, som gärna sitter på fönstren, och är helt svarta och inte gulröda.
Blomsterlandet

Kommentarer

 • Det låter som att dina krukväxter drabbats av sorgmyggor. De behandlas med hjälp av nematoder som du vattnar ut i dina blomkrukor. Det är mycket effektivt.  Att bara blanda vatten med ättika har jag ingen erfarenhet av. Diskmedelsblandningen kan möjligen minska antalet sorgmyggor som flyger omkring, men vill du bekämpa roten till problemet så ska du använda nematoder.

  Vi säljer nematoder i vår e-butik här.
  Blomsterlandet
 • Hej! Jag har råkat spraya mitt rum med medlet ”kvitt”, pga flugor på växternas blad, där bla mina chili-plantor finns. Min fråga är om mina chili-plantor är skadade nu? Med vänlig hälsning, Tina
  Tina
 • Hej,
  Jag känner dessvärre inte till växtvårdsmedlet kvitt och kan därför tyvärr inte uttala mig om det skadat dina chiliplantor.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.