Till senaste kommentaren

Vad har hänt med vår bärhäggmispel?

Vi planterade en häck av bärhäggmispel i april.Nu har bladen på några buskar blivit lite torra, är lite mer mörkgröna och böjt sig inåt.Ser ingen ohyra.Vi har vattnat,har även nu i helgen lagt på kogödsel.Står lite oskyddat,så det blåser en del.Bifogar bild.
Vad kan det bero på
Mvh Marie

Marie

Kommentarer

 • Hej Marie, tack för ditt inlägg!

  Trots att ni antagligen vattnat mycket, så är det nästan alltid torka som står överst på listan över misstänkta orsaker när bladen vil rulla sig den här tiden på året. Det är en stressreaktion som kan utlösas av många olika anledningar men jag kan inte se minsta antydan till ohyra eller svampangrepp som skulle kunna orsaka det.

  Jag ser inte hur den är planterad riktigt men säkerställ bara att det är ordentligt avstånd till gräsmatta och annan växtlighet runtomkring. Gräsmattans rötter tar både mycket fuktighet men också näring. Det bör vara minst 40 cm frilagd jord om det inte redan är det. Likaså är det extra viktigt att hålla undan ogräs som kan få fäste. Ett sätt att minska på det i sin tur är att täcka den kala jorden med täckbark som hindrar fröogräs från att slå rot och är dekorativt.

  Här finner du skötselråden för bärhäggmispel

  Håll ut och fortsätt att vattna mycket och ofta!

  Med vänliga hälsningar
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.