Till senaste kommentaren

Hur kan man beskära och plantera om en Aloe Vera?

Hur kan man beskära och plantera om en Aloe Vera?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Aloe Vera är en växt enkel att plantera oavsett om man planterar frön eller beskär och planterar om en planta.

  För att föryngningsbeskära en Aloe Vera: skär av stammen ca 2-4 cm under bladrosetten. Låt snittet torka ett par timmar och plantera om i kaktusjord eller en väldränerad så. Det går också bra att skära loss enstaka blad från plantan, låta snittet torka och därefter sätta i jorden.

  För att plantera frön: Så fröna mycket ytligt i en sandblandad såjord, de behöver mycket ljus för att kunna gro. Håll sådden fuktig, men vattna försiktigt. Använd helst en sprayflaska eller vattna underifrån. Placera sedan sådden varmt inomhus, det kan ta upp till 4 månader för växten att gro så man får ha tålamod!
  Blomsterlandet
 • Är denna aloe Vera som ni säljer en Aloe barbadensis miller ?

  Josefine Blomberg
 • Hej Josefine!
  Jag vet inte om din fråga gäller sortimentet i någon av våra butiker eller i e-handeln?  Om frågan gäller en butik så kontaktar du butiken direkt. Om frågan gäller e-handeln, så kontaktar du dess kundtjänst. Kontaktuppgifter hittar du här: kontakt
  Trevlig kväll!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • en fråga om aloevera. jag har delat en till flera , tycker att växten blir brun istället för grön. varför
  eivor åbrandt
 • Hej Eivor,
  Vart blir den brun, vid basen eller i toppen? Om det är vid basen kan det bero på syrebrist på grund av för fuktig jord alternativt att den inte utvecklat tillräckligt med rötter och därför har svårigheter att ta upp vatten och näring. Om det är i toppen kan det istället bero på torka.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.