Till senaste kommentaren

Varför rullar bladen ihop sig på citronträd?

Efter vintervilan, med extra ljus i ett uterum, så rullar bladen ihop sig på citrusträdet. Det kommer nya blad, trädet växer, det kommer blommor också men de gamla bladen rullar ihop. Trädet är fint i färgen och det finns ingen ohyra. Vad kan detta bero på?
Blomsterlandet Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det finns två huvudorsaker till att bladen rullar ihop sig, ohyra eller stress. Om vi utesluter ohyran så är det alltså stress av något slag. Det vanligaste är kanske att växten har fått för lite vatten. Lossa krukan för att inspektera jordklumpen för att säkerställa att allt ser rätt ut med jord och rötter. Trädet kan också lida av brist på kalium. Kaliumbrist yttrar sig som en allmän nedsättning i vitalitet, däribland blad som rullar sig eller skrumpnar ihop. Växten kan också vid kall väderlek rulla ihop bladen, något som är helt normalt. Det är heller inte ovanligt att de någon gång under vintern eller tidig vår rullar ihop de äldre bladen utan att något är fel, i dessa fall brukar de lösa sig självt längre fram under våren.
  Blomsterlandet
 • Vad jag förstår lider mitt citrusträd av kaliumbrist,
  var får jag tag på det?
  Gustav
 • Hej! Vedaska är rikt på kalium, men det kan vara tveksamt att använda som gödselmedel. Det går bra att gödsla med ett vanligt krukväxtgödsel eller citrusgödning, även om de även innehåller andra näringsämnen. Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.