Till senaste kommentaren

Varför är bladsticklingarna ljusgröna?

Jag hjälper en kompis genom att skriva hit, då jag tycker detta är ett bra forum och ofta tar det inte lång tid innan man får svar. Hon odlar streptocarpusar , sätter blad i torv när hon tar isär de tycker hon att de blir ljusgröna se kort dock hade hon klippt av halva bladen för de var så ljusa och knappt växt alls sedan hon tog isär den. Vad kan det bero på ? Hon har tillskottsljus och brukar bladgödsla med Formulex? Hur kan hon lösa detta ?

Sophie

Kommentarer

 • Hej Sophie,

  Tack för er fråga 😀

  Sticklingarna ser väldigt fina och välmående ut. Att de är något ljusgröna kan bero på att de ännu inte bildat ett tillräckligt stort rotsystem för att kunna förse hela eller samtliga blad på respektive planta. Ljusbrist så här års kan också vara en anledning även om tillskottsbelysning finns. Att placera dem något ljusare eller öka på antalet timmar växtbelysningen är igång kan hjälpa dem på traven något.

  Jag skulle ge dessa lite mer tid och vara något försiktig med gödsling då det är lätt att mata lite för mycket innan rotsystemet har hunnit ikapp.

  Hoppas att detta var till hjälp och stort lycka till med odlingen!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.