Till senaste kommentaren

Bokharabinda v. SILVERREGN 'AUBERTII'

Hej! Undrar vad skillnaden är på Bokharabinda v. SILVERREGN 'AUBERTII'. Den förklarande texten verkar vara densamma.

Undrar också hur det blir med en luktpion om jag lägger på ca 1 dm jordförbättring/gödning varje vår så hamnar den snabbt djupare än de 5-6 cm jag planterade den på. Å im jag förstått rätt så gillar den inte det. Hur gör jag?

Tack för svar!
Helena
Helena Hedman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Helena!

  Bokharabinda och Silverregn är två olika arter. Bokharabinda heter på latin Polygonum baldschuanicum och silverregn heter Polygonum aubertii. Silverregn är mindre härdigt än bokharabinda och blir inte heller riktigt lika hög.

  För att pionen ska blomma så är det mycket riktigt viktigt att den står mycket grunt. Den jord du lägger på bryts ju ned efter ett tag (om den innehåller mull) och du kommer således inte att bygga på rabatten på höjden med en dm per gång. Jag skulle dock ändå försöka lägga jorden lite runt omkring just vid pionen för att stimulera blomning. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej och tack för svar!

  Hur störd blir pionen om jag trycker upp den underifrån med en grepp? Har förstått det som att den inte vill bli störd.

  Trevlig försommar!

  Helena
  Helena Hedman
 • Nej, gör inte det.  Risken är att du förstör rotsystemet! Du ska helst inte plantera om den, men om du måste så gräv upp hela plantan istället. Annars går det kanske att "krafsa" bort jorden runt knölarna istället. Lycka till nu!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.