Till senaste kommentaren

Bruna fläckar med gul kant på bladen monstera

Läste i ett inlägg att bladen hade bruna fläckar och att detta berodde på för lite ljus.. dock fanns ingen bild med. Kan dessa bruna fläckar vara brist på soljus? Har ställt den i fönstret under dagen då det är vinterhalvår nu och solen inte är så stark... tycker ändå att det kommit fler fläckar trist bättre ljusplats. Har dock planterat om den i en glasvas kan detta påverkat?

Kommentarer

 • Hej,
  Visst stämmer det att fläckarna beror på ljusbristen under vinterhalvåret. Förhoppningsvis kommer nya friska blad växa ut och då kan du klippa bort dessa som förfular. Att du planterat den i en glasvas påverkar den förmodligen bara positivt eftersom dess rotsystem även består av luftrötter som tillgodogör sig fotosyntesen genom dem.
  Ha en fin dag!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Jag har en palm som får bruna fläckar längst ut på bladen. Jag vattnar ofta och har nu ställt den ljust. Varför? Vad gör jag? annmari.johansson@hotmail.se

  Annmari Johansson
 • Hej,
  Det är vanligt att palmers bladspetsar torkar in pga för torr luft inomhus. Genom att spraya med vatten ökar du luftfuktigheten vilket gynnar palmen. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.