Bruna fläckar på hibiskusblad

Hej!
Jag har en fint grenad hibiskus som står i köksfönstret med sol och ljus till ca 14. Den ser frisk och grön ut förutom några blad som fått bruna fläckar. Först små sporadiska fläckar som sedan efterhand bildar ett fält på 3-4 cm främst på undersidan och blir då lite tunt papplik. Jag ser inga djur och har behandlat med diskmedel/såpa men det har inte hjälpt. Vad ska jag göra?
Tar gärna också  tips på hur jag bäst kan föröka hibiskusar.
Vänligen MIra
Mira

Kommentarer

  • Hej,
    De intorkade partierna har förmodligen med ljusbrist att göra. Även om du har den stående i ett fönster så är ljuset under vintern inte tillräckligt starkt. Men när vårsolen börjar skina återhämtar den sig förhoppningsvis snart igen och utvecklar nya friska blad. Skär då bort dessa med bruna fläckar som förfular växten.

    Sticklingar tas bäst från kvistar som är halvt förvedade. Klipp av ett ca 10-15 cm skott precis under ett bladfäste och behåll 2-3 blad på sticklingen. Sätt ner den i en kruka med såjord och sätt en plast påse över med några hål i, den hjälper till att öka luftfuktigheten. När sticklingen rotat sig kan du ta bort påsen och plantera om i ny näringsrik blomjord.
    Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.