Till senaste kommentaren

Bruna/gula fläckar på philodendron imperial green

Hej! Jag köpte denna philodendron imperial green för lite mer än en månad sedan. Kort efter att jag köpt den började dessa fläckar komma. Vad kan det bero på? Tacksam för svar!

Med vänliga hälsningar, Ellen.

Ellie Englund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Det var rejäla fläckar. Hur står denna växt placerad? Berätta gärna lite mer om hur den sköts. Dessa fläckar uppkommer vanligen när de stått för mörkt. De vill gärna stå i ett skuggigt läge, men nu under hösten när ljuset inte når in lika långt så får man ha dem nära fönstret.
  Återkom gärna!
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej Frida, tack för ditt svar. Den står på golvet snett nedanför ett söderfönster. Det får inget direkt solljus eftersom jag läste att den föredrar att stå skuggigt. Tror du att det kan bero på någonting annat?

  (PS: jag klippte bort de fläckiga bladen förrut)

  Ellie Englund
 • Hej Frida, tack för ditt svar!
  Den står snett nedanför ett söderfönster. Jag har inte hunnit vattna den så många gånger men när jag gjort det har jorden varit helt torr innan. Den har inte fått något direkt solljus eftersom jag läste att den föredrar att stå skuggigt. Kan det vara något annat än ljusbrist? Kanske någon typ av svamp?

  Vänliga hälsningar, Ellie.
  Ellie Englund
 • Tack för bilden! Detta är ingen växt som brukar få svamp och det ger heller inte sådana fläckar. Vattningen låter okej, de tål att torka upp en del nu under hösten. Jag tror att det är ljuset som felar. Vid sidan av ett fönster så är ljuset sämre än rakt framför. Så prova att flytta den ljusare under vintern. Till våren kan den stå lite skuggigare igen. Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.