Till senaste kommentaren

Varför har min Calathea nerböjda blad?

Hej, jag har haft en calathea i ett par månader. Den står framför ett soligt fönster och jag har vattnat den ungefär varje 10 dagar. Den har mått bra och sett pigg ut tills två veckor sen: då märkte jag att vissa blad började böja sig ner. Jag har inte ändrat något, men det har blivit varmare och soligare, då tyckte jag att plantan kanske kräver mer vatten nu. Men även om jag började att vattna den oftare nu är alla blad nedböjda. Kan problemet vara något annat eller det bara tar tid för plantan att ta sig efter en ”torstig” period? Tack

Gaja.

Kommentarer

 • Hej Gaja,

  Tack för din fråga!

  Som du är inne på har nu temperaturen stigit på många håll i landet och solen har varit mer framme. Troligtvis har detta blivit lite chockartat för din Calathea som ska hinna vänja sig till de nya förhållandena.

  Min rekommendation är att hålla den en bit in från fönstret den stod i först fortsatt så att den får ljus och inte blir för chockad av ljusförändringarna helt och hålla bevattningen under uppsikt. Som du säger behöver växterna mer vatten när solen är framme och troligtvis vill den ha lite mer nu men ändå inte för mycket. Är luften torr kan den även duschas regelbundet då denna växt trivs bra med hög luftfuktighet och undvik att den får stå i drag nu när man enklare börjar vädra och liknande.

  Kort och gott- Ge din Calathea lite mer tid att anpassa sig till den nya säsongen men håll den under uppsikt med bevattning, dusch och inte för stark sol.

  Stort lycka till!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.