Skötsel av lime- och citronträd?

hej. jag är lite osäker på om mina träd går och rätt håll nu när dom står inomhus i min läghenhet med lampa. Jag går med pensel på blommorna för att få frukt gör jag rätt? ser det bra ut

räcker belysningen?

Mikaela

Kommentarer

 • Hej Mikaela och tack för din fråga!

  Vad roligt att se fina citrusplantor efter den här mörka vintern! Annars är det oftast bilder på kala citrus vi brukar få in så här års.
  Du har gjort helt rätt och belysningen verkar har räckt till bra.

  Alla sorter behöver inte pollineras med pensel men eftersom vi nästan aldrig vet vilka namnsorter det är så brukar jag rekommendera det inomhus. När de flyttar ut utomhus så småningom, om de ska det, så behövs det inte penslas under blomning.

  Det ser ut som att åtminstone den högra står kvar i krukan den köptes i. Det är en bra tid att plantera om nu i en lite större kruka med medelhavsjord . Citrus är inte särskilt känsliga för omplantering under bloming eller när de bär frukt. En månad efter plantering kan det vara läge att börja ge medelhavs- eller citrusnäring till dem.

  Det kan hända någon vinter framöver att trots rätt ljus och bra skötsel, att de fäller en del blad, men det är sällan någon fara för dem ändå.

  Återigen, jätteroligt att se så fina plantor.
  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.