Till senaste kommentaren

Varför tappar mitt citronträd sina löv och blommor?

Hej har haft mitt citronträd stående på balkongen sedan april och den verkat ha mått bra. I början av juni började den blomma o växt på som vanligt. Men efter att de blåst storm här i ungefär en vecka så märkte jag att den började tappa löv. Flyttade då den till ett mer skyddat hörn på balkongen men den har fortsatt tappa löv ändå. Den får regelbundet vatten med medelhavsnäring i
Rasmus

Kommentarer

 • Hej Rasmus,

  Tack för din fråga och bild!

  Vad tråkigt att ditt citronträd tappar blommor och blad. Detta är vanligt förekommande hos Citrusväxter på våra breddgrader och kan bero på lite olika saker.

  Eftersom att det har blåst storm hos dig skulle jag tro att det främst är väder relaterat och att din citron blivit stressad. Vid stark blåst kan detta drabba många växter och lite extra mycket om de är planterade i terrakotta krukor då de är porösa och andas. Jord och rötter torkar då ut lite snabbare och växten kan reagera på detta sättet.

  För att undvika att det händer igen och ge ditt träd lite extra kärlek föreslår jag att det planteras om i lite större terrakotta kruka. Det ger rötterna lite mer jordmån och skydd runt i kring sig och lite ny, näringsrik medelhavsjord ger den bästa förutsättningarna att komma tillbaka.

  Stort lycka till!
  Amie Liddle Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.