Hej!
Här kan du som är medlem i Blomsterlandets kundklubb ställa dina frågor om växter och trädgård till våra experter. Du kan också läsa andras frågor eller hjälpa till att svara och bidra med dina erfarenheter. Bli medlem i kundklubben här.
Gäller din fråga annat än växter och trädgård hjälper vi dig via kundservice på vår hemsida.
Blomsterlandet är en svensk växtkedja med 63 butiker från Malmö i syd till Luleå i norr. Vi erbjuder ett brett sortiment av såväl växter och tillbehör för hem och trädgård, som buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest.
Du kan läsa mer om växter och trädgård och handla online på vår webb Blomsterlandet.se.
Hur ser frukterna ut i övrigt? Är de intorkade? Kanske du kan ladda upp en bild här så jag får se dem? Ser fram emot att höras igen.
Så här ser mitt citronträd ut
Jag undrar om jag ska ta bort fjolårets frukter från Limeträd och Citronträd som jag bevarat i uterummet över vintern?
Tack för foto! Att det är mjuka kan bero på att citronträdet behöver mer vatten för att producera citronerna. Men troligast är ändå som du säger att det är fjolårets frukter. Dessa bör du plocka bort eftersom de tar onödig energi från trädet. Lycka till!
Du kan ställa ut trädet i växthuset så får den det välbehövliga ljuset. Du kan flytta det utomhus när frostnätterna är över dvs i slutet av maj om du bor i Mellansverige. Lycka till!
Tack för din fråga! Om du skrapar försiktigt på barken så ser du om det finns liv i växten. Det ska vara en frisk grön färg. Annars är grenen död. Lycka till!
Jag kan se att din planta både lider av angrepp från bladlöss och ul
löss. Ditt agerande mot bladlössen följer helt och hållet det som jag skulle rekommenderar.
Bekämpning av ullöss är tyvärr ganska svårt. Du kan läsa lite mera i det här inlägget om vad vi rekommenderar för behandling: Ullöss på citronträd
De flesta angrepp på citrusträd brukar minska om man har möjlighet att placera ut trädet under sommarmånaderna. Inomhus drabbas de tyvärr allt som oftast av ohyra.
Lycka till!
Nej, om du tar bort ull-klumparna så får du bort det mesta. Sen kan det alltid finnas på något ställe där man inte ser, så det gäller att fortsätta vara mycket observant (och gärna använda såpaspritlösning i förebyggande syfte). Men du tänker helt rätt!! Det bästa är att rent fysiskt ta bort angriparna så snart de visar sig. Många låter de tyvärr sitta kvar och sedan när angreppet gått allt för långt så söker man efter giftiga bekämpningsmedel (varav de flesta tack och lov är förbjudna numera).
Trevlig helg! :-)