Citronträd

Hej!
Jag har ett citronträd vars blad är lite gulaktiga. I övrigt är trädet friskt, men bladen ska ju vara mörkare.Jag vattnar regelbundet med gödning. Vad beror detta på och vad ska jag göra åt det? Bifogar bild.
Mvh
Ludwig Hedlund
Ludwig Hedlund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Citron kan lätt bli gula i bladen av järnbrist. I dit fall misstänker jag dock mer att det rör sig om ett rejält angrepp av spinnkvalster, just eftersom bladen är så prickiga. Titta noga om du ser något millimeter smått som rör sig. Det ser även ut att vara lite spinnväv och det tyder också på spinnkvalster. Det är tyvärr mycket svårt att bli av med angrepp. Det kan hjälpa att låta trädet stå ute i regn och rusk en hel säsong. Kanske kan du plocka/klippa bort en del blad och angripna delar.
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Kan man äta de citroner (gröna ännu ej mogna)som kommit på den planta som finns i butiken eller måste man vänta tills det kommer helt nya?Är plantan behandlad mot ohyra tex?
  EVA
 • Hej Eva!
  Tack för din fråga! Tyvärr kan man aldrig vara säker på om trädet behandlats med något växtskyddsmedel hos odlaren, varför jag skulle rekommendera dig att vara försiktig med äta de frukter som sitter på plantan vid köp. Sannolikt är det inget problem, men bara för att vara på säkra sidan. Lycka till med nya plantan!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.