Citronträd, gulspräckliga blad

Har en citronträd som är 6 år, de är fint och få nya citroner hela tiden men de gamla bladen är gulspräckliga, vad är orsaken? Ska de plockas bort så nya friska få komma?
Gabriella Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gabriella,
  Det verkar som att ditt citronträd drabbats av kloros dvs brist på mangan och järn. Blanda in en jord med lägre pH-värde som tex rododendronjord eller medelhavsväxtjord. Ett lägre pH-värde i jorden är viktigt för att näring ska bli tillgängligt för trädet. Du kan skära bort de blad som är kraftigast drabbade. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej!Jag har tre fina citronträd, dock har jag hittat några blad som gör mig misstänksam att något inte är riktigt bra. Jag bifogar dem. Utöver de bilderna måste jag även visa min lilla fula ankunge, ett träd som mådde dåligt tills den fick rikligt med näring och en självvattnande kruka. Jag har räknat till 38 knoppar.
  Min fråga är, vad säger bladen om mina träd? Mår de bra? Jag har sprutat dem med Pyrsol för några veckor sedan. Ska jag göra det igen? Tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning, Lena Gustafsson
  Lena Gustafsson
 • Hej!
  Bladen tyder på att dina citrusväxter börjar få brist på bland annat järn. De behöver som Linda skriver ovan en svagt sur jord för att kunna ta upp näringsämnen. Har du sådan jord i krukorna kan du vattna med Medelhavsnäring som innehåller de näringsämnen träden behöver. Ser du inga skadedjur behöver du inte behandla med Pyrsol. Har du haft ett angrepp nyligen kan du upprepa behandlingen en gång till. Den "fula ankungen" har verkligen blivit en vacker svan. Grattis! Visst är det roligt att få lön för mödan!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.