Citrus vintertid

Hej,

Jag fick ett citrusträd (från IKEA, ca 1 meter högt inkl. kruka) i våras. Under sommaren stod det utomhus i ett litet växthus och verkade må helt ok. Mot slutet av sommaren kom det någon blomma också. Nu är plantan inställd i lägenheten för vintern. Den står i ett sydligt fönster med mycket ljus och nu har den börjat blomma ordentligt. Säkert 20-30 blommor. Samtidigt har jag haft 3 stycken början till frukter, men tyvärr har två av dessa fallit av. Kanske hann frukterna bli en knapp centimeter.

Eftersom frukterna, eller det som ska bli frukter, faller av undrar jag om jag behöver tillföra näring? Jag läste någonstans att man inte ska göra det vintertid eftersom plantan då ska gå in i vila. Men om den tappar frukt är väl något ändå fel? Eller är det något annat som behöver göras? Den står som sagt i ett ljust fönster, men behövs det ändå extra ljus via lampa under vintern? Till våren får plantan flytta ut i växthuset igen, men det är alltså övervintringen jag är fundersam över.

Vänliga hälsningar,
Jonatan
Jonatan Botin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Jonatan,
    Tack för din fråga. När ett citronträd tappar sina frukter är det ett tecken på ljusbrist. Under vintern är det en god idé att tillföra extrabelysning då dagsljuset är allt för svagt.

    Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.