Till senaste kommentaren

Hur kan jag rädda min Dr westerlund?

Köpte min växt innan sommaren och då va den en rätt så liten växt, under sommarperioden expanderade den i höjden något enormt och var frisk. Nu mot hösten känns det som att den börjar ge upp och att bladen börjar mjukna. Vad kan jag göra för att rädda den? Bladen känns inte lite sträva längre

Kommentarer

 • Hej och tack för ditt inlägg!

  Den här tiden på året är det normalt att Dr Westerlund bleknar och tar lite paus. Det är ju en doftpelargon och som andra pelargoner står de helst svalt och ljust när det blir mörkare ute.
  Inomhus har vi oftast sommarvärme och till och med söderfönster blir för mörka.

  Men det syns att du haft god hand med ditt exemplar och de brukar alltid klara vintern. I bland tappar de en hel del av sina blad under vintern, ibland känns den mer slokig och tunn.
  Någon gång i februari eller när ljuset börjar vända tillbaka kan man klippa ner den hårt vid behov och samtidigt passa på att ta lite sticklingar. Det gör att de snabbt börjar om med ny kraft.

  Om man vill skämma bort den riktigt så hjälper en växtbelysning en del och kompenserar för en del av värmen. Alternativt att hitta en svalare plats för den, där det ändå finns ljus.

  När den börjar gulna som på din bild så är det viktigt att bromsa in vattningen då de inte behöver och kan tillgodogöra sig samma mängd vätska som under sommaren. Ge heller inte någon näring nu.

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.