Till senaste kommentaren

Kan chili och paprika som skördats eftermogna?

Kan chili och paprika som skördats eftermogna?
Blomsterlandet

Kommentarer

  • Om man har skördat omogna chilifrukter eller paprika kan dessa eftermogna med rätt skötsel. Lägg frukterna på ett fat eller en plåt i rumstemperatur, kolla till dem dagligen och plocka bort efterhand som de mognar. Ett äpple på plåten påskyndar mognaden eftersom äpple avger etylengas som stimulerar mognaden.
    Blomsterlandet
  • Hejsan.
    Jag har omogna gula paprikor (som nu är gröna och små), har provat att lägga dom med äpple, men inget händer förutom att en blev mjuk. Går dom att äta, frysa dom hela??
    Har även omogen chili (jamaican bell) som är grön, kan jag torka i airfryern eller ??
    Med vänlig hälsning
    Peggy Svenlin Sköld
    Peggy Svenlin Sköld
  • Hej Peggy,
    Både paprika och chili kan skördas och ätas gröna. Det enda är att smaken inte utvecklas utan frukterna tenderar att bli mindre söta. Frys dem hela eller torka dem, vilket som fungerar bra. Lycka till och ha en fin helg!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.