Ekologisk odling

Hej,
Jag undrar hur jag ska göra för att få en ekologisk odling, redan från att jag planterar ett frö.
Vilken typ av jord kan jag använda när jag sätter mina fröer? Jag hittar ingen ekologisk såjord. Sen så finns det ekologisk grönsaksjord t ex som jag kan använda mig av, men jag tänker just i början. En grönsaksjord kan väl bränna fröerna, så den bör jag väl inte använda?
Jenny

Kommentarer

 • Hej Jenny!

  Du kan använda Blomsterlandets såjord, då den är KRAV-märkt och alltså godkänd för ekologisk odling. Du bör mycket riktigt inte så direkt i Grönsaksjord, då den är allt för näringsrik. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Odla i pallkragar.
  Hej! Jag odlar både grönsaker och ettåriga sommarblommor i pallkragar. Förra året växte de dåligt. Då götslade ja med ko/ naturgötsel. Vad ska ja använda för götsel? Finns de nått som är långtidsverkande.
  (Grönsaker ja odlar är morötter, sallad,rädisor, rödbetor också olika sorters lök.)

  Patrice
  Patrice Hansson
 • Hej Patrice!

  Kogödsel eller naturgödsel är ju båda långtidsverkande och alldeles utmärkta för att jordförbättra i pallkragar vid grönsaksodling. Om du har lite egen kompost så passar det ju bra att blanda i även den. Som ett komplement tycker jag att man kan använda något flytande KRAV-märkt gödsel några gånger under säsongen, t ex BioBact. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.