Eucalyptus som torkar

Jag köpte en ganska stor eucalyptus ”buske” i kruka hos blomsterlandet för ca 3 veckor sedan. Nu torkar bladen liksom underifrån trots att den är omplanterad i rymlig kruka och står utomhus som de rådde mig i butiken. Den får mycket vatten eftersom den torkar ut snabbt. Vad gör jag för fel? Den kommer inte överleva om jag inte ändrar på något för snart är halva undersidan helt torkad, men vad ska jag göra?

Kommentarer

 • Hej Janni,
  Jag funderar på om jorden håller kvar fukten tillräckligt bra eller om denna är för väldränerad? Vilken jord använde du vid omplanteringen? Har du möjlighet att ladda upp en bild på busken så jag får se hur den ser ut? Ser fram emot att höras snart igen.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej. Jag har använt vanlig planteringsjord. Såhär ser växten ut. Har den utomhus i sol och vattnar dagligen. Bladen underifrån torkar ut..

  Janni
 • Hej Janni,
  Att bladen undertill torkat är förmodligen en reaktion på att den flyttats till en ny miljö och börjar anpassa sig till den nya platsen. I övrigt tycker jag att din planta ser frisk och fin ut. Ha en bra dag!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.