Till senaste kommentaren

Få amaryllislök att blomma igen?

En amaryllislök som jag fick 2022 försökte jag få att blomma igen 2023. Efter 2022 vissnade den ner och stod bla ute. Tog in den i september 2023 och planterade om och vattnade. Det har bara kommit upp blad.
Min fråga är om jag ska göra samma förfarande igen och om den kommer att blomma? Eller om resultatet blir ingen blomma den här gången heller. Hur fungerar det?
Med vänliga hälsningar Birgitta.
Birgitta

Kommentarer

 • Hej Birgitta och tack för din fråga!

  Amaryllisarna är lite lynniga och tack vare att de korstas så otroligt många gånger för att få fram våra moderna sorter så är det omöjligt att säga när de kommer att blomma om. Den kan komma under senvintern, under våren eller sommaren - även hösten är en tid då många lökar väljer att komma tillbaka, trots att vi ofta säger att de ska gå ner i vila då.

  Jag tycker att du ska göra som du gjorde förra året, ha den gärna ute när det är varmt nog fram på försommaren. Ge den gärna näring så fort bladverket vuxit upp. Amaryllislöken kan till och med grävas ner i en rabatt där man ger vanlig trädgårdsgödsel även om det går fint att översomra den i en kruka och i sådana fall ge krukväxtnäring för blommande krukväxter.

  I den här artikeln på vår hemsida så står det längst ner om att spara och driva om sin amaryllislök - den kan jag varmt rekommendera:
  Amaryllislök, skötsel och tips för att få den att blomma om

  Lycka till med odlingen!
  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.