Fikonträd

Hej jag vill fråga om fikonträd i kruka. Vi har ett litet träd inomhus där inomhus temperaturen aldrig överstiger 20° eller understiger 16°. Jag tror vi vattnar en gång i veckan eller lite mindre ett par gånger I veckan. Trädet får halva dagen ljus. Vi ger är grönsaksnäring En gång varannan vecka.

Har läst att fikon trädet kommer att tappa bladen men den har nu också tappat frukterna. Vad kan vi göra för att den ska återhämta sig för det är fortfarande långt ifrån vinterförhållanden eller vintertid antar jag. Tack så mycket för svar!

Vänligen, Robert.

Robert Redlorn Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Ett fikonträd behöver mycket ljus för att må bra. Gärna ett soligt läge. Inomhus behöver det stå ljust hela dagen för att orka behålla blad och frukt. Har ni någon balkong eller plats där den kan få stå ute och återhämta sig? Det brukar gå fort när väl ljuset blir bättre. Lycka till!
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Jag har ett fikonträd på balkongen, men ingen sval plats inomhus för vintern. Var hittar man krukor som är isolerade, så man kan låta den stå kvar på balkongen i vinter?
  Gunnel
 • Hej Gunnel,
  I Blomsterlandets sortiment finns olika sorter frigolitkrukor som lämpar sig för att plantera växter som behöver vinterisoleras i. Klicka på länken nedan för att se utbudet av Lindesbergskrukor.

  Lindesbergskrukor
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.