Fikonträd -bornholm

Hej!
Jag köpte mitt fikonträd hos er förra året. Planterade i en kruka, övervintrade i växthus och nya skott kom. Nu är bladen hängiga och den ser inte frisk ut. Har tillsatt medelhavsnäring  jord och det står nu ute vid husvägg på halvskuggig plats. Har jag för stor kruka? Ska jag planteta om trädet?

johanna.stedt@hotmail.com

Kommentarer

 • Hej Johanna!

  Din planta ser inte ut att vara angripen av någon ohyra eller sjukdom. Är det nyligen du planterade om din planta? ...eller vad menar du med att du tillsatt näring och jord? En omplanterad planta slokar ofta av chocken från omplanteringen. Detta kan ibland vara någon vecka innan plantan återfår sin "spänst". Är krukan väl dränerad, så att plantan inte står för blött. Sannolikt har slokandet något att göra med jord, vatten eller näring. Att plantan skulle sloka för att krukan är för stor tror jag dock inte.

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Jag planterade om den i krukan den står i när jag köpte den förra året.tidigare i våras fyllde jag på med lite medelhavsjord och har sedan dess tillsatt medelhavsnäring två gånger.

  Jag kan se att vattnet rinner igenom krukan men kanske för lite dränering.

  Tror du det skulle funka att lyfta upp den och fylla på med lera i botten?

  Mvh Johanna
  johanna.stedt@hotmail.com
 • Jag antar att det är lecakulor och inte "lera" du menar att du skulle fylla på i botten.? Detta skulle jag bara göra om jag märkte att jorden var väldigt blöt hela tiden och inte verkar torka upp mellan vattningarna. Men i sådan fall är det bra!

  Trevlig kväll!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.