Fikonträd

Har haft trädet i 3 år. Det är nu ca.130cm högt. Det växer ut flera fikon. De blir stora som en liten valnöt. De blir gula och trillar sedan av trädet.Jag undrar varför?,
Eva Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva!
  Det är inte helt enkelt att få fikon att växa fram på samma sätt här hos oss som i varma Medelhavsländer. Framförallt har vi inte samma ljus här hos oss, inte ens under sommaren. Dessutom så är luftfuktigheten ofta för låg (framförallt vintertid). Det kan såklart även ha med vattning eller gödsling att göra. Försök placera trädet så ljust som möjligt och var noga med gödsling/vattning utan att överdriva. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Hur ska fikonträd förvaras på vintern, och hur länge kan dom stå ute? innan det blir för kallt. Måste dom ha solljus på vintern eller kan dom stå mörkt, har hört olika därför min fråga.

  Mvh
  Stette
  Stette
 • Hej! De är hyfsat tåliga och kan stå ute tills dess att det blir minusgrader. De kan både övervintras ljust och svalt eller mörkt och svalt. Står de mörkt så kommer de att tappa sina blad, så finns möjlighet så är en ljus övervintring att föredra.
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej Hur tar man skott från fikonträd?
  Birgitta olsson
 • Hej,
  Fikonträd brukar vara lätta att föröka genom sticklingar. Klipp ett skott som är 10–15 cm långa från en frisk och stark moderplanta. Det behöver nödvändigtvis inte vara ett toppskott. Sätt skottet i antingen vatten för att senare när det bildat rötter plantera i jord eller i jord direkt men då får du hålla koll på att jorden inte torkar ut. Bäst tid att föröka är på vårvintern.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.