Till senaste kommentaren

Filodendron 'White Wizard' - varför blir vita blad bruna?

Hej! Min ’white wizard’ växer ganska bra men de större bladen med mycket vit blir bruna och sen typ krymper. Vad kan jag göra för att undvika det?

Kommentarer

 • Hej, tack för din fråga!

  Jag tycker generellt att din White Wizard ser ut att må ganska bra, men som många andra växter uppvisar den tecken på tidig vintertrötthet. Ljusbrist och torr luft får bladen att bli torra och bruna.

  För att hjälpa upp det här så är det bra med en växtbelysning eller att välja den ljusast möjliga placeringen nu när det är som allra mörkast. Att öka luftfuktigheten är också bra, både genom att duscha bladverket ofta, men att ställa ut skålar eller vaser med vatten intill krukväxterna är också bra. Det blir inte lika snabb effekt som när man duschar av plantan eller sprayar den, men den har en effekt som är konstant förutsatt att man löpande fyller på med vatten.

  Av bilden att döma så ser det ut som att den får lagom med vatten. Var bara vaksam nu under vintermånaderna eftersom de flesta växter dricker mindre tills ljuset börjar vända tillbaka igen. Känn ner i krukan en bit med fingrarna i stället för att känna ovanpå jordytan. Det finns oftast fukt ner på djupet och växten trivs inte med att ha vatten ståendes runt rötterna hela tiden.

  Med vänliga hälsningar


  Jacob Nilsson Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.