Fiolfikus

Hej, Jag har en riktigt fin gammal fiolfikus som växer på bra. Jag är nu rädd för att den växt ur krukan och försöker hitta någon större som den kan växa i. Vilken tid på året är säkrast att plantera om den och hur ska man gå tillväga för att undvika att den mår dåligt av flytten? Tänkte också höra om det finns tips på hur man kan beskära den fint, hittills har jag bara låtit den växa på och tycker det är ganska fint men nu börjar den få gäl långa grenar. Med vänlig hälsning, Alexander
Alexander Sintorn Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  O ja det var verkligen en fin fiolfikus. Det brukar sällan vara något problem med att plantera om i en större kruka, så länge man inte drar loss för mycket rötter utan mest bara lyfter över till en större kruka så är det okej. Det går bra att göra det nu eller till våren. Tänk på att vattna aningen försiktigare i en större kruka då det tar längre tid för jorden att torka upp. Beskärningen är bäst att vänta med till våren, mars eller så. Men behövs någon gren tas bort nu så går det bra. Jag tänker främst på den sidan som ser ut att ha vuxit mest på, så att den inte välter. Klipp direkt ovanför ett utåtriktat blad när du beskär. Då får den finast form. Det går att korta in grenar ganska rejält vid behov.
  Lycka till!
  Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej, tack för svar. 
  Har du något bra tipps på var jag hittar stora krukor? När jag tittar på er hemsida verkar ni inte ha så stora. Vilken typ av jord föreslår du?
  Alexander Sintorn
 • Hej,
  Stora krukor finns oftast att finna på uteträdgården men dessa går såklart bra att odla i inomhus. För att se det utbudet som kan variera mellan butikerna måste du besöka en av Blomsterlandets butiker. Jorden som passar är den för krukväxter.
  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.