Fläckar på philodendron

Hej!
Min philodendron har sedan ett par månader börjat få gula/bruna fläckar på sina blad. Vad kan detta vara? Den står ljust, vattnas vid behov och har fått växtpinnar för gröna växter under våren Inget har ändrats den senaste tiden.
Fläckarna är gula/bruna i början och verkar nästan lite fuktiga. Efter ett par veckor smälter fläckarna ihop och torkar. Nya blad är fina när de slår ut, men efter ett par veckor börjar även de få små fläckar i kanterna av bladen. Jag kan inte se någon ohyra på blad, stam eller i jorden.
Kan det vara någon slags svamp?

Maria

Kommentarer

 • Hej Maria!
  Det ser ut att vara sorten Xanadu. Jag har den själv sedan några år och jag reagerar också på att den ofta blir ful i bladen. Den tycker om jämn vattning och lagom med ljus, men verkar trots det få fula blad. Bladet på den nedre bilden ser väldigt illa ut. Jag ska höra med övriga kollegor om de har ideér om vad det kan vara.
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • Hej!

  Har ni kommit fram till var det skulle kunna vara? Jag har samma problem med min Xanadu..

  Hälsningar,
  Amanda
  Amanda
 • Hej!
  Nej dessvärre har jag inte fått något bra förslag på vad detta kan bero på. Även min egen planta har fula blad. Jag har sparat dessa bilder och provar igen med skicka dem vidare och hoppas på svar. Hälsningar Frida
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.