Till senaste kommentaren

Hur får jag lite mer liv i Flammentanz-rosen?

Hej, vår Flammentanz ros ser lite ledsen ut. Grenarna är lite rangliga, bladen har mist den djupa grönskan och glans, vissa gulnar. Har klippt av de fula/gula rankor. Jag undrar: beror detta på torkan eller är det svartfläcksjuka..? Den växer i vandrande skugga och ca 5år gammal. Den blommar inte så mycket, klipper jag den för kraftigt, jag gör det varje vår..? Mvh /Maria 

Maria Lunell Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Det kan vara en kombination av flera saker. Torka, brist på näring, för skuggigt läge och så är det säkert lite stritar som sugit på bladens undersidor. Stritarna är svåra att bli av med, men vattning och näring går att åtgärda. De kan behöva beskäras årligen om de är rangliga, men ser rosen tät och fin ut så räcker det att ta bort fula grenar. Lycka till!
  Frida Nyberg Trädgårdsmästare
 • För tredje året i rad bekämpar jag rosorna mot rosrost. Nu gräver jag upp de som jag anser är värst drabbade och som förmodligen startade det hela.
  En fråga nu, finns rosor som är resistenta mot rosrost?
  Birgitta
 • Hej Birgittta,
  Visst finns det resistenta sorter bland annat 'Astrid Lindgren', 'Flammentanz', 'Sommerwind', 'Stanwell Perpetual' och många fler. De rosor som är resistenta har ofta det beskrivet i växtinformationen.

  Ha en fin dag och lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.