Till senaste kommentaren

Har nyinköpta japanska lönnen blivit frostskadad?

Hej! Köpte en flikbladig japansk lönn hos er i helgen men hade inte förstått att den inte klarade frost alls. Under första natten stod den ute och temperaturen gick precis under nollan. Nu ser den onekligen väldigt hängig ut. Finns det nått jag kan göra för att rädda den?
Elisabeth Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Elisabeth,
  Det var tråkigt att höra men det bör inte vara någon skada skedd på trädet och dess rotsystem och förhoppningsvis kommer nya skott att växa fram. De frostskadade som inte återhämtar sig kan du klippa bort. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Vi råkade ut för samma sak! Pratade med säljaren som sade att den skulle klara kyla då vi just frågade efter ngt som kund klara sig i kruka på altanen. Alla blad skrumpnade ihop ett tag efter ett par frostnätter. Nu ser den inte så kul ut.
  Blev ändå förhoppningsfull då jag såg svaret ovan.
  Kan den komma att hämta sig redan i år = i sommar eller får vi hoppas på nästa år?
  Anita Johansson
 • Hej Anita!
  Det bör komma nya blad på trädet senare i sommar. Det som skett är ju att vi haft ovanligt kalla och sena frostnätter och då får träden helt enkelt "börja om" igen. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej, har försökt att läsa mig till vad som skett med min lönn. Kan ni hjälpa mig ? Är den angripen/misskött? Kommer den att repa sig/ kan man göra något åt den?
  Mvh
  Karin

  Karin
 • Hej Karin!
  Precis som i inläggen här ovanför så är också din lönn påverkad av den kalla våren. Inget att göra åt, utan plantan kommer att klara sig fint. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för ditt svar !
  Karin Boman
 • Kan med glädje meddela att nya löv nu kommit på min lön 😀
  Elisabeth
 • Hej Elisabeth!
  Ja, det brukar nästan alltid göra det. Skönt att det gick bra! :-)
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Vår lönn ser helt död och torr ut. Inte ett spår av lövsprickning tyvärr.
  Anita Johansson
 • Hej Anita!
  Om du skrapar försiktigt i barken så ser du om det finns liv i trädet. Det ska se grönt ut under den ytliga barken, men om det är torrt och brunt så är grenen död. Känn efter på lite olika ställen. Om plantan är död så ska du självklart vända dig till försäljningsstället för att utnyttja din växtgaranti. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.