Gillenia som inte skjuter grenar

Hej!

Jag köpte en Gillenia på Blomsterlandet, har haft den sen omkring v. 17. Den såg riktigt ynklig ut från start, men hade inte förväntat mig att den skulle ha hunnit vakna för säsongen vid det laget.

Jag tänkte att den skulle vakna snabbare under växtbelysningen, så jag ställde den där. Men det enda som har hänt är att den lilla stumpen i krukan skiftat lite i grönt, så jag tycker att det är ut som att den lever, men den skjuter inga grenar.

Till saken hör också att min lilla son som är ett år fick tag på Gillenian strax efter att den kommit hem hit. Han ville visa vad han hittat, så han lyfte upp växten så att krukan föll bort och stumparna från fjolårsgrenarna gick av. I krukan låg en fet larv, som jag tyvärr inte fotade.
Är det kört för detta exemplar tror ni? Hjälper ens växtbelysningen, eller vill den hellre komma ut för att få rätt temperatur?

camilla.schiller@gmail.com

Kommentarer

  • Hej Camilla,

    Tack för din fråga och dina bilder, just när det kommer till perenner så kan de se väldigt ynkliga ut i krukan, men ändå ta fart då de får komma ut och bli nergrävda i marken, pröva gräva ned den och se om den börjar ta sig.
    Vad det var för larv har jag svårt att svara på då jag inte har bild.

    Ha en fin helg!
    Josefin Lundgren
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.