Till senaste kommentaren

Ska glansälväxing och Tuvtåtel klippas ner? När ska de omplanteras?

Tuvtåteln har övervintrat nu för tredje året i rad. Äxingen andra året.
Ska nu till att "frisera " dem. Ska räfsa bort det som lossnar och sedan klippa till. Det är väl så att man inte ska dra upp det som ff sitter fast utan låta sitta kvar. Äxingen har sina långa spröt kvar ännu. En dum fråga; de ska väl också klippas bort? Minns inte hur det var i fjol.
Jag ser grönt i bägge två, det verkar som att de tar fart.

Kommer inte säkert ihåg om tuvtåteln omplanterades i fjol. Äxingen har fått ny större kruka har jag sett på bilder. Hur ofta bör man plantera om dessa? Deras krukor är rejäla.

Har också en starr som jag inte ser några nya strån (brunstarr/kopparstarr) på. Skiftar trots allt i lite grönt. Är det värt att vänta o se ifall den kommer trots allt? Jag kan misstänka att den ha fått för mycket vatten.

Bifogar bilder

Tack på förhand igen!
Carita


carita

Kommentarer

  • Hej Carita,
    Prydnadsgräs klipps ner på våren, även de som är städsegröna. Klipp det som är visset och dött. Om du är osäker på om det fortfarande finns liv i gräset kan du "lugga" det. Ta tag i stråna och dra, lossnar de är tuvan död. Omplantering är bra att göra ca vart tredje år, däremellan kan du jordförbättra och gödsla med naturgödsel som tex kogödsel. Lycka till!
    Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.