Gräsmattejord

Hej,
Kan man ha planteringsjord när man sår gräsmatta? Tänkte beställa hemleverens av planteringsjord och gräsmattejord och går inte att få 2 olika jordar på lastbilslasset. Kan man ta planteringsjord även till gräsmattan som vi sår själva eller blir det helt fel?


med vänlig hälsning
Daniel Munther
Daniel Munther Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Daniel,
  Du kan använda planteringsjord men det finns en risk för att denna inte är tillräckligt dränerande. Det som är speciellt med gräsmattejord är att denna innehåller sand som ökar dräneringen vilket är gynnsamt för grässtrånas rötter. Ni kan själva blanda in sand i jorden för att uppnå samma resultat.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej jag har fått hem ett lass med gräsmattejord som innehåller mycket sand och ser mager ut, ska jar gödsla jorden innan jag sår grärs.
  Jan Rosenqvist
 • Hej Jan!
  Tack för din fråga! Gräsmattejord innehåller alltid en viss andel sand, för att få rätt egenskaper. Däremot går det inte att säga något om näringsinnehållet i jorden bara genom att titta på den (alla typer av gödsel syns inte med blotta ögat). Jordleverantören bör kunna uppge hur jorden som du köpt är gödslad och huruvida det behövs extra gödsling innan du kan så i den. Så kontakta leverantören och begär en varudeklaration. Trevlig helg!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.