Gula blad på hallonbuske

Jag har köpt hallonplantan Lucky Berry planterat den i en stor blomlåda på balkongen! En del av plantans blad har gulnat och torkat ihop. Har klippt bort de grenar som har de gula och torkade bladen, vad ska jag mer göra när plantan verkar ”sjuk”?
Med vänlig hälsning, Ewa
ewa

Kommentarer

 • Hej Ewa,
  Det var tråkigt att höra om hallonplantan. Har du möjlighet att ladda upp några bilder här vore det bra för oss att se. Både närbild och helbild. Ser fram emot att höras snart igen.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • ewa
 • ewa
 • Hej Ewa,
  Det ser ut som att din planta har varit utsatt för torka och därför har både gula blad och torkade bladkanter. Försök att hålla jorden lätt fuktig och tillsätt näring, gärna näring avsedd för rododendron då hallon vill ha en lätt sur jord. Jag hoppas att den inom ett par veckor har återfått sin gröna färg i bladverk och snart också sätter bär. Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Tack för svar!
  Jag har planerat busken i en självbevattnande kruka. Vattnat lite varje dag och kontrollerat att jorden inte var för torr eller våt. Köpte två plantor samtidigt som har skötts likvärdigt. Men tyvärr så har jag varit tvungen att klippa ner de flesta grenar på den ”sjuka” plantan. Kan den komma igen eller??
  ewa
 • Hej Ewa!
  Visst kan det komma att skjuta nya skott från plantans rötter, om den trivs för övrigt. Fortsätt att ha koll på vattningen så hoppas vi att det löser sig. Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.