Guldpalm med fläckar?

har planterat om den och ser att den har fläckar och små insekter och spindlar som flyger och gömmer sig när jag rör jorden. Jorden är lite vit på vissa delar.

Paola

Kommentarer

 • Hej Paola!
  Fläckarna på guldpalmen är helt naturliga och har inget att göra med något angrepp. Om du får vit beläggning på jorden så är det mögel. Det är inte skadligt för växten, men ett tecken på att jorden är för fuktig. Försök att låta plantan torka ut aningen mer mellan vattningarna. Insekterna som du ser kan eventuellt vara hoppstjärtar. De gör ingen skada på växten utan lever på förmultnande växtdelar. Även dessa trivs i fuktig jord, så de kommer också att minska i antal om du minskar ned vattningen. Ha en fortsatt trevlig helg!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tack för svar, tycker den torkar snabbt och jag måste klippa bort eller ta bort massa blad. Vattnat nästan  var 10e dag nu förut en gg i veckan.
  Paola
 • Hej.
  Min Guldpalm har en vit beläggning på stammen och på vissa blad. Försökte goggöa vad det kan vara men är osäker på om det stämmer.
  Vad är det och hur kan jag rädda min Guldpalm?
  Katty
 • Hej Katty!

  Har du några bilder på beläggningen på din palm, så ska jag gärna försöka hjälpa dig med vad det kan vara...
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Katty
 • Hej igen Katty!

  Tack för bilderna. Det ser ut att vara ullöss som har angripit din palm. Det är ganska vanligt och tyvärr är de rätt besvärliga att bli av med. Det finns redan en hel del långa trådar om ullöss här i forumet och du hittar svaret på hur du kan bekämpa dessa till exempel här:

  Hur får jag bort ullöss på blommor?

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.