häckväxter

söker en buske, häckväxt, växt som är tät (ska fungera som insynsskydd) men inte blir högre än 150 cm. Den ska vara väldigt lättskött, närmast underhållsfri. Tacksam för förslag.

Kommentarer

 • Hej Jerzy!

  Tack för din fråga. Några förslag på buskar kommer här nedan. Någon sort kan ibland bli högre, men de går alla bra att klippa till den höjd som du önskar:

  Måbär
  Norskspirea 'Grefsheim'
  Idegran
  Svartaronia

  Lycka till!
  Johan Jancke Trädgårdsmästare
 • Tackar ödmjukast för förslagen.
  jerzy herzog .
 • Under våren köpte jag på Blomsterlandet två tujor och planterade dom i större krukor, har gett dom lite växtnäring och dom trivs bra (måste nog klippa bort några torkade grenar ) , men är nu orolig för vinter; - för vet inte hur ska man sydda dom på min inglasat balkong? Har tänkt att vira krukorna i gamla trasmattor, men där uppe kanske låta den vara öppet, eller? Skall dom vattnas lite under vinter tiden?

  Takar för svaret i förväg!
  lisa
  lisa
 • Hej Lisa,
  Så fint att höra att tujorna trivs och att du tar hand om dem så bra. De kan vara en god idé att skydda jordklumpen mot allt för snabba temperaturskillnader genom att vira något isolerande runt krukorna. Om det är plusgrader och jorden är torr bör du vattna dem även under vintern. När vårsolen börjar skina och om rotklumpen är frusen bör du täcka tujorna med en skuggande säckväv för att förhindra tjältorka.

  Lycka till!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.