Helleborus julros

Hej !
Jag har en gammal tvättgryta i gjutjärn som är 75 cm i diameter och 30 cm djup . Den står just nu i ett ganska soligt läge. Kan julrosor klara sig i den? Annars skulle jag gärna vilja ha tips på andra tidigt vårblommande vackert till bina och mig.

Bästa hälsningar
Anna
Anna

Kommentarer

 • Hej Anna,
  Där kommer alldeles säkert julrosorna trivas. Dessa tillsammans med vårblommande lökar som tex krokus och narcisser blir vackert. Kom ihåg bara att lägga lecakulor eller annat material i botten för dräneringens skull.

  Lycka till!


  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Tack 😀
  Nu blir jag glad ! Tack också för dina fina och inspirerande böcker Linda !
  Anna
 • Hej Anna,
  Å så roligt att höra! Tack själv!
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
 • Hej!
  Jag fick en stor
  Helleborus Interpacific (orientalis) igår. Måste den stå ute i en halvskuggig rabatt? Ska jag gräva ner den nu eller kan den vara på en inglasad balkong?
  (Rätt varmt nu, över 15 grader) Det är ju en vinterväxt men jag har inte haft någon orientalisk förut och vet inte riktigt om den är som de andra jag har.
  Den är ju full med blommor nu 🍀
  Vänligen Anita
  Anita Norén
 • Hej Anita,
  Julrosor trivs som du skriver i ett halvskuggigt läge med jämn fuktighet i jorden. Du kan ha denna tillfälligt på balkongen någon 1 - 2 månader men placera den då så den inte står i direkt sol och vattna med iskallt vatten, gärna med isbitar i. Då kommer den trivas.
  Linda Schilén Trädgårdsmästare
För att skriva din fråga i forumet behöver du logga in i Blomsterlandets kundklubb. Logga in här.